Pernilla & Oskar Janner

Stora och små nyheter från Hillsro

En söndag i demokratins tjänst

Publicerad 2018-09-11 12:07:00 i Allmänt,

Söndagen den 9 september tillbringade Pernilla större delen av tiden i vallokalen i Ryssby. Start kl 7,45 med att fixa med valsedlar och lägga upp planerna för dagen med hon som var ordförande i gruppen. Sen var vallokalen öppen 8-20. Tjänstgöring 8-11 (vid personalbytet var det låååååång kö ut på trappan), sen lite paus för lunch, sen tjänstgöring igen 14-17, sen lite paus när andra halvan av gänget jobbade och så från 1930 var alla på plats.
 
Vi fick pizza till kvällsmat och när vallokalen stängde kl 20 sattes arbetet igång med att räkna och sortera. Först riksdag, sen kommun och sist landsting. Ni vet väl att den som vill får komma och titta på medan rösterna räknas? Inte hjälpa till om man inte är godkänd av den lokala ordföranden, men själva räknandet är offentligt och öppet för alla att se på.
 
Klockan 0030 släckte vi lamporna och låste vallokalen, då fick de flesta av oss gå hem. Ordföranden och vice ordföranden åkte in till Ljungby kommun med allt material och avgivna röster. De var där som nummer 2 av alla valdistrikt i kommunen. Silverplats till oss! Sen var ordföranden hemma kl 01.50. En ganska lång dag i demokratins tjänst.
Ingen automatisk text tillgänglig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Oskar och Pernilla

Vi är två galningar som bloggar om allt och intet. Vi vill gärna få kommentarer, men inte spam.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela