Pernilla & Oskar Janner

Stora och små nyheter från Hillsro

IKEA

Publicerad 2007-12-30 21:01:40 i Resor och utflykter,

Dagens tema: IKEA. Bilfärden tog oss genom halva företagsnamnet - Elmtaryd, Agunnaryd. Sedan ett besök, inkl lunch, på originalvaruhuset till den kedja som är spridd vida över världen. Det var galen utförsäljning på julgranspynt - alla paket kostade 1 kr! De vill inte ha något kvar på lager till nästa år. Vi köpte en paket med 6 st gröna fina kulor och tyckte att vi fyndade. Lite andra smågrejor blev det också men inget som inte rymdes i den papperskasse vi fick med oss hem. Sedan skulle vi kolla läget på Maxi i Älmhult. På väg in i affären hör jag att någon ropar "Pernilla". Tveksamt om det var till mig tyckte jag eftersom jag inte känner särskilt många i Älmhult. Men det var till mig - min moster och morbror var där och handlade och bjöd snabbt hem oss till dem på eftermiddagsfika och kontroll av deras julgran. Granen var jättefin, fikat mumsigt och det blev en jättetrevlig stund. Min moster har jobbat på IKEA så temat fortsätter...
När vi skulle ta oss hemåt kom vi på att FyrverkeriFabriken skulle ha uppvisnings-fyrverkeri kl 18 så vi snabbar oss hemåt. Vi hinner i tid till raketerna och det är kanonfint - jag sparar ett foto som ni får se i morgon! Lite köper vi med oss hem - inte i samma storlek som de visar upp men det är kul med lite grann vid tolvslaget. Väl hemma ringer Monika och säger att de är friska och välkomnar oss dit - så då åker vi i morgon!

Kram
Pernilla

Ölburkar

Publicerad 2007-12-29 18:16:19 i Allmänt,

Sovmorgon igen. Oskar har stängt av klockradion för behövs inte på flera dagar. Skönt.
Idag har vi varit inne i huset tvärs över vägen. Det är inte i bästa skick utan har just nu stampat jordgolv i flera rum. Niklas som äger huset hade hittat tidningar och ölburkar i krypgrunden från 1895. Coolt. Oskar föreslog att han skulle lägga dit några av årets tidningar innan han lade igen grunden med nytt innergolv. Han har dessutom världens sötaste Jack Russel-valp som heter Pripps. Pripps ville gärna hälsa på oss och märkte väl snabbt att vi har hundvana. Han är urgullig, kanske är det han som letar ölburkarna?
Vi har också varit i Ljungby och kollat mellandagsrean samt konstaterat att det definitivt är digitalboxen som är trasig och inte TVn. Vi får väl köpa ny box någon dag. Enligt planerna skulle vi åkt till Holmsjö i morgon men Rolf mår lite tjyvtjockt så vi stannar hemma en dag extra och inväntar besked huruvida han är på bättringsvägen eller inte. Hoppelsevis är han frisk snart och då blir det nyårsfirande i Holmsjö.

Kram
Pernilla

Om

Min profilbild

Oskar och Pernilla

Vi är två galningar som bloggar om allt och intet. Vi vill gärna få kommentarer, men inte spam.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela