Pernilla & Oskar Janner

Stora och små nyheter från Hillsro

Tutaryds badplats

Publicerad 2012-07-27 17:34:44 i Allmänt,

I vår serie "Badplatser i Ljungby kommun" har vi i eftermiddag gjort årets första besök på Tutaryds badplats. Här har vi varit många gånger förut och vet att där finns brygga, sandstrand, omklädningshytter, utedass, beachvolleynät och gungor. Och oftast trevligt folk. Så även detta år. Supervarmt i vattnet och alldeles perfekt till ett eftermiddagsdopp när Oskar kommit hem från tågcentralen. Denna gång blev det inget medhavt fika tyvärr. Men en god pratstund med Anette fick vi i det varma vattnet.

Vittaryds badplats och tågreklam

Publicerad 2012-07-27 10:33:58 i Allmänt,

I går eftermiddag testade vi en ny badplats. Vittaryds badplats i sjön Flyxen. En liten söt sjö med väldigt varmt vatten och sandbotten långt ut och därefter helt ok sjöbotten. Lugnt och stillsamt tempo, blandade åldrar bland dem som solade och så fick man sola på en gräs-slänt och slapp därmed sand överallt. Vi hade eftermiddagsfika med oss och njöt av ytterligare en solig semesterdag.
 
I dag, på måndag och på tisdag ska Oskar vara på tågcentralen www.tagcentralen.se och vara en av dem som ansvarar för visningen. Där finns fyra tonåringar som sommarjobbar och klarar det mesta men det bör vara två vuxna från föreningen som kan reda ut eventuella allvarligare problem. Om någon vill komma och titta så är det öppet kl 11-15 varje vardag fram till nästa fredag. Men Oskar är som sagt där idag, måndag och tisdag. Sen börjar jobbet för oss igen.

Angestads badplats

Publicerad 2012-07-24 19:03:00 i Resor och utflykter,

Den svenska sommaren verkar ha vaknat nu - lagom till vår sista semestervecka. En vecka där vi dessutom inte har så mycket inbokat utan kan njuta och ta varje dag som den kommer. I dag blev det en god stund på Angelstads badplats. Vi med oss pastasallad och dricka och tidning och kex så det gick verkligen ingen nöd på oss i solskenet. Två gånger var vi i vattnet också - premiär för insjöbad detta år. Ingen av oss hade varit där förut men det var jättefint och inte så många människor utan plats för alla. Nu svider huden lite efter timmarna utomhus men vi får väl smörja in oss innan det blir sängdags.

Om

Min profilbild

Oskar och Pernilla

Vi är två galningar som bloggar om allt och intet. Vi vill gärna få kommentarer, men inte spam.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela