Pernilla & Oskar Janner

Stora och små nyheter från Hillsro

Gökotta

Publicerad 2014-05-29 14:20:30 i Allmänt,

Kristi Himmelfärdsdag inledde vi som brukligt med Gökotta i Sunnerå. På en udde ut i Stensjön. Riktigt fint väder men lite kallt. Platsen delade vi med ett gäng nötdjur men de höll sig i andra änden av hagen och ville inte vara med på gudstjänst. Både Ryssby och Tutaryds kyrkokörer sjöng. Och vi sjöng ikapp med fågelsången. Till och med göken hörde vi, passande nog denna morgon.
Efter gudstjänsten var det fika på medhavd mat och dryck. Då flyttade vi över en liten kulle närmre sjön, där det brukar vara vattensjukt men i år njöt vi fikat i solen vid strandkanten. Sämre kan man ha det.
 
 
Just nu fortsätter Oskar firandet med att klippa gräsmattan och jag ska strax gå och känna efter ifall tvätten torkat. Hur firar ni Kristi Himmelfärdsdag?

Tisdagskväll på olika sätt

Publicerad 2014-05-28 13:28:14 i Allmänt, Resor och utflykter,

I går kväll var Oskar med kyrkokören på önskekonsert i Växjö konserthus. De inledde med att äta mumsiga baguetter på Ryssby hotell och for därefter mot Växjö. Växjö stads symfoniorkester och Oratoriekören medverkade. En del hade varit jättebra - annat lite mindre samspelt. Men alla var nöjda med utflykten.
 
 
Jag valde att stanna hemma och vila, helgen som gick var intensiv och dessutom är jag lite snuvig. Att sitta på konserten och nysa hade nog inte varit så poppis bland medlyssnarna. Festade till det med en riktig c-vitaminbomb. 10 kronor njutning. Eller förresten bara 5 kr, för jag har hälften kvar i kylskåpet. Mums!
 
/Pernilla
 
 

En utomjording

Publicerad 2014-05-26 14:34:00 i Allmänt,

När vi var i Öjaby i går så gick vi en sväng i trädgården. På ett ställe växer suckulenter eller kaktusar eller vad man nu ska kalla dem. Inte behöver de mycket jord direkt och ganska mystiska i sitt utseende. En riktig utomjordning fångades på bild...
 

Om

Min profilbild

Oskar och Pernilla

Vi är två galningar som bloggar om allt och intet. Vi vill gärna få kommentarer, men inte spam.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela