Pernilla & Oskar Janner

Stora och små nyheter från Hillsro

Vi var duktiga

Publicerad 2014-10-30 15:07:48 i Allmänt,

I går kväll, innan solen gått ner, så räfsade vi ihop alla löven som gräsklipparen inte ville ha. Fem stora sopsäckar fulla med mestadels asplöv. Finns det någon hugad spekulant? Annars åker de till tippen i morgon förmiddag.
 
Idag är det jobbdag på pastorsexpeditionen för både Oskar och Pernilla. Helgen ska förberedas, samtal ska ringas, bokföring ska bokföras och människor ska pratas med. Men det mesta hinns med.
 
Som avslutning får ni ett visdomsord:

Höstlovsvecka

Publicerad 2014-10-29 10:59:15 i Allmänt,

Denna vecka är det höstlov. Det innebär bland annat att alla barngrupper och körer i församlingen också tar lov. Oskar är ledig tre dagar i början på veckan men jobbar sedan någon dag inför allhelgonahelgen. På lördag sjunger kyrkokören i Ryssby kyrka och på söndag sjunger kyrkokören i Tutaryds kyrka. Pernilla jobbar nästan som vanligt men ska vara ledig på fredag. Lugnare tempo så klart även de dagar som är på jobbet och inga kvällsaktiviteter utan hemmamys.
 
Oskar lyckades igår med bedriften att klippa gräset en sista gång för 2014. Dock är vi inte världsbäst på att kratta löv så han fick klippa en hel del med gräsklipparen. Längst ner i trädgården var där dock så många löv att klipparen inte ville vara med. De löven fick ligga kvar. Vi får se ifall vi är ordentliga någon solig novemberdag och räfsar ihop dem för att ta dem till tippen. Nu är det i alla fall höstfint i större delen av trädgården med nyklippt gräsmatta och nedskurna astrar mm.

Auktion

Publicerad 2014-10-27 14:08:00 i Allmänt,

I helgen hann vi också med att gå på auktion. Ljungby auktionshall sålde gammalt och nytt. Bland annat såldes en del stöldgods via polisen i Kronoberg. Hur många påsar nescafé som helst, stulna motorsågar och massor av påsar med hygienartiklar.
Oskar fyndade en glastomte gjord av Kjell Engman, en diverse-låda med elektronik (bland annat cupévärmare och värmepistol) och Pernilla köpte en påse med rollon, parfym, duschkräm mm. Lite fika köpte vi så klart och så pratade vi lite med några olika ryssbybor.
 
Auktion är alltid trevligt, särskilt om det är inomhus en regnig dag.
 
 

Om

Min profilbild

Oskar och Pernilla

Vi är två galningar som bloggar om allt och intet. Vi vill gärna få kommentarer, men inte spam.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela