Pernilla & Oskar Janner

Stora och små nyheter från Hillsro

Olika falla ödets lotter

Publicerad 2018-02-28 13:58:00 i Allmänt,

Olika falla ödets lotter (och snömängd). Fick bilden till vänster av en vän i Vimmerby. De har fått drygt 50 cm snö senaste dygnet. Och det snöar ännu. Returnerade bilden till vänster, tagen nyss i Växjö där det kanske fallit 2,5 cm. Här skiner solen. Fick svaret: Orättvist.
/Pernilla
Pernilla Janners foto.

Grattis Anne-Lina!

Publicerad 2018-02-28 09:14:23 i Grattis,

Idag firar världens bästa Anne-Lina sin dag i livets mitt!
Vi grattar och hurrar på 50-årsdagen och hoppas du blir firad på allra bästa sätt.
Grattiskramar från
Oskar och Pernilla
 
Bildresultat för tårta 50 år

Mångård

Publicerad 2018-02-26 14:35:00 i Allmänt,

I lördags när vi kom hem efter mello lyste månen på ett mycket mystiskt sätt. Det var som om det var en extra ring utanför månen. Vi försökte fotografera men det gick sådär. Man behövde nog både stativ och en bra kamera där man kan ställa in slutartiden. 
Lite letande bland goda vänners kunskapsbank gav oss följande info:
Under dagen stiger fuktig luft som sedan fryser snabbt då det är minusgrader i luften, på natten när temperaturen sjunker ytterligare driver detta in som dis och om månen finner sig i gynnsamt läge bildas en ring av upplysta iskristaller. Iskristaller som bryter månljuset, detta kallas "mångård". Enligt gammal tro och bondeliv ska väder bli kallt igen med snö om ca två dagar. Om man nu vill tro på myter och annat häxeri så ska detta vara en "månring"... 
 
Försökte ljusa bilden i ett bildredigeringsprogram, vet inte om det syns ordentligt. Översta bilden har Pernilla tagit, andra bilden är lånad från nätet, fenomenet var detsamma. Jättehäftigt att se, tydligen inte så vanligt.
 
 
Bildresultat för mångård

Om

Min profilbild

Oskar och Pernilla

Vi är två galningar som bloggar om allt och intet. Vi vill gärna få kommentarer, men inte spam.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela