Pernilla & Oskar Janner

Stora och små nyheter från Hillsro

solsöndag

Publicerad 2011-07-31 14:08:00 i Allmänt,

Fantastiskt väder denna söndag. Underbart att kunna hänga ut tvätten och sitta en stund i solstolen och fylla på ljusförrådet. Oskar och Katrin ska dessutom ha två friluftsgudstjänster denna dag - en på förmiddagen och en nu vid 14 och det var ju vältimat med vädret. Kvällens mässa i Tutaryd är dock inomhus, tur det för nattvard utomhus där oblaterna kan flyga iväg tycker jag inte om. Njut av solen gott folk - man vet aldrig hur länge den stannar.

High Chaparral

Publicerad 2011-07-30 18:21:38 i Allmänt,

Idag var det utflykt på schemat. Ryggsäcken packad och kamerabatteriet laddat. Bilfärden tog oss mitt ut i skogen till High Chaparral. Oskar hade aldrig varit där och det närmsta stället hemifrån där det går smalspårsjärnväg måste ju besökas - eller? Nåväl vi hade en fantastisk dag bland cowboys och indianer och sheriffer och bovar. Vi hann både åka tåg och ångbåt, se på vilda västern-show och Lucky Luke-show, äta tacotallrik i Old Mexico och mjukglass på huvudgatan. Samt besöka Onkel Sams snea hus. Perfekt utflyktsväder hade vi dessutom med dryga 20 grader varmt och ganska molnigt men utan regn.


Oskar ska åka ångtåg


Lucky Luke har lyckats fånga bröderna Dalton


The new America and Pernilla as an indian


Onkel Sams snea hus där vatten kan rinna uppåt


En riktig vilda västern-show


Ångtåget på väg tillbaka in till High Chaparralls järnvägsstation

punktering - nästan

Publicerad 2011-07-29 17:13:30 i Allmänt,

När Oskar skulle köra från begravningen upptäckte han att ett av bildäcken såg oväntat platt ut. Han körde försiktigt till Agunnaryds mack och kollade däcktrycket som var ungefär noll. Dumt. Han pumpade däcket på plats och körde sedan hemåt. Väl hemma verkade däcket fortfarande innehålla luft men det är ju dumt och chansa. Vi körde in till däckverkstaden i Ljungby där de kollade däcket. Det visade sig vara den här gynnaren som orsakat luftutsläppet. De pluggade däcket och den lagningen lär hålla hela däckets återstående levnad. Kostnad 200 kr. Spiken fick vi med oss hem som minne.

Om

Min profilbild

Oskar och Pernilla

Vi är två galningar som bloggar om allt och intet. Vi vill gärna få kommentarer, men inte spam.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela