Pernilla & Oskar Janner

Stora och små nyheter från Hillsro

Förlovningsdag

Publicerad 2015-03-31 08:55:36 i Allmänt,

Idag firar vi förlovningsdag. Den ringen har suttit på våra vänstra ringfingrar i hela 13 fina år. Själva firandet ägde nog mest rum i helgen när vi var på Wapnö gård men rätt datum är idag. Kvällen ska vi tillbringa med kyrkokörsövning för Oskars del och semifinalhockey för Pernillas del. Det blir en bra dag hoppas vi.

Bakluckeloppis

Publicerad 2015-03-30 09:40:32 i Allmänt,

Palmsöndagen igår avslutas Svenska kyrkans fasteinsamling. Planerat hos oss var bakluckeloppis på kyrkans parkering. Tyvärr var vädret inte med oss riktigt för när det regnar ända fram till start av loppisen är det inte så många som vågar sig ut att sälja. Men tre bilar inklusive vår stod för utbudet och det fanns köpare nästan hela tiden. Som tur var höll det uppe och lät bli att regna under hela loppistiden. Det kostade 100 kr att ställa upp sin bil (pengarna gick till fastinsamlingen) och vi sålde för ca 300 kr - så vi är ganska nöjda ändå. Det är inte enkelt när något görs för första gången - vi får väl göra ett nytt försök nästa palmsöndag och hoppas på fler försäljare, fler köpare och bättre väder.
 

Mord på Wapnö

Publicerad 2015-03-29 10:13:00 i Resor och utflykter,

Fredag-Lördag var vi på utflykt i Halland. Vi hade bokat övernattning på Wapnö gård. 
Där inkluderades på fredagskvällen trerätters middag och teaterpjäs där alla middagsgästerna fick vara privatdetektiver. Pjäsen innehöll två mord och man skulle gissa vilka som var mördare. Om man gissade rätt hade man chans att vinna pris. Oskar klarade ena mordet men Pernilla misslyckades med båda. Men maten var jättegod och kvällen mycket trevlig.
 
Pernilla i salongen där man skulle mingla före middagen - och köpa med dricka efter eget val.
Huvudrätten med kött från gården, klyftpotatis och grönpepparsås.
Mordgåtorna är på väg att nå sin upplösning
Oskar är mätt och glad och nöjd.
 
Rummet var lite kallt och sängarna inte världsbäst (man sov inte i huvudbyggnaden utan i ett "hotellhus") men sedan var frukosten himmelsk så det vägde upp igen. Efter utcheckning gick vi en sväng bland gårdens alla 600 kor och kalvar. Tittade på mjölkningskarusellen, kornas bås och de nyaste söta kalvarna. Vi gjorde också besök i gårdsbutiken och handlade en hel kasse godsaker med oss hem. Ost och yoghurt, pålägg och lantchips bland annat.
 
Pernilla vid frukostbordet
Mjölkningskarusell
Fler av gårdens fina kor
Oskar utanför gårdsbutiken - mycket nöjd med sina inköp
 
Så åkte vi en sväng in mot Halmstad men köpte inte så mycket. Istället hittade vi tre geocacher och njöt av vårsolen innan vi åkte hem mot inlandet igen. En tur till havet vid Tylösand gjorde vi också. Lite för kallt för att bada men att känna med fingrarna går alltid. På det hela taget en väldigt mysig utflykt som varmt rekommenderas till andra sugna.
 
 

Om

Min profilbild

Oskar och Pernilla

Vi är två galningar som bloggar om allt och intet. Vi vill gärna få kommentarer, men inte spam.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela