Pernilla & Oskar Janner

Stora och små nyheter från Hillsro

Hela Sverige skramlar

Publicerad 2015-09-30 10:42:22 i Allmänt,

Igår kväll tittade vi lite på insamlingsgalan Hela Sverige skramlar. Kändisarna stod på kö för att få vara med. Professorn i internationell hälsa, Hans Rosling, är helt magisk i sin pedagogik och i att sätta huvudet på spiken. Går pengarna till UNHCR - då kommer jag. Vilken man. En show utöver det vanliga till förmån för en katastrof utöver det vanliga. Att dessutom loggan var osannolikt snygg gör ju inte saken sämre.
 

Världshjärtdagen

Publicerad 2015-09-29 15:10:56 i Allmänt,

Idag är det den internationella Världshjärtdagen. 

World Heart Day startades år 2000 av World Heart Federation för att uppmärksamma människor världen över på att hjärtkärlsjukdom är den världsledande dödsorsaken. Sjukdomar som kräver över 17 miljoner liv per år. Dagen finns också för att påminna om och aktualisera alla de barn som föds med hjärtfel. Armbanden med texten Stort hjärta säljs av Växjö Lakers till förmån för Lakers ungdomsarbete och Hjärtebarnsfonden.

Blodmåne

Publicerad 2015-09-28 09:33:35 i Allmänt,

I natt skulle det vara supermåne och månförmörkelse på samma gång. Alarmet sattes på 0500 och vi var i alla fall uppe och kollade på fenomenet. Ganska coolt, även om jag föredrog stjärnfalls-natten som var i somras framför detta. Eftersom vi glömt ladda bästa kameran och inte orkade leta fram stativ och grejor när vi var yrvakna fick mobilerna duga. Första bilden har Oskar tagit. Andra bilden lånar vi av fina vännen Tomas som så ordentligt riggat med både stativ och superkamera.
 
Var ni uppe mitt i natten?
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Oskar och Pernilla

Vi är två galningar som bloggar om allt och intet. Vi vill gärna få kommentarer, men inte spam.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela