Pernilla & Oskar Janner

Stora och små nyheter från Hillsro

Harry Potter - en bild till

Publicerad 2014-07-31 15:31:00 i Resor och utflykter,

Givetvis kunde man inne på utställningen kring Harry Potter välja elevhemshalsduk och trollstav och bli fotograferad. Vi gjorde det och här kommer ett foto på vårt foto! Visst är vi snygga?
Pernilla har valt elevhemmet Hufflepuff som står för lojalitet, gott arbete och envishet. Oskar har valt Ravenclaw där elever hamnar med intelligens, kvicktänkthet och sunt förnuft.
 
 
 
 

Blekingetur

Publicerad 2014-07-31 12:16:40 i Resor och utflykter,

Eftersom vi egentligen skulle varit i Östergötland även under onsdagen, men åkte hem en dag för tidigt så fick vi ju en onsdag "över". Den inleddes med en skön och välbehövlig sovmorgon i egen säng. Säger det igen - egna sängen ÄR bäst. Sen for vi till Grand Samarkand där Oskar köpte ett par skor på rea och en ny mobil, inte på rea. Pernilla köpte ett par shorts och ett par byxor - båda på rea.
 
Från Växjö tog vi bilen vidare mot Blekingeland för att hälsa på Monika och Rolf och där besökande Martin, Adrian och Carolina. Det blev en mysig eftermiddag med besök på en gård som gör jättegod egen glass, bad i Bredasjön, supergod middag, promenad med Kia och en hel del tjôt. Vi körde hem framåt kvällen - i regn och lite åska.
 
Lånar glass-bild från Martin
Lånar bad-bild också av Martin - även om denna är tagen kvällen innan vi var där och badade. Bilden får ändå representera vårt dopp.
Fotot på Kia har Pernilla tagit alldeles själv.

Östgötlandstripp dag 2

Publicerad 2014-07-30 17:37:00 i Resor och utflykter,

Efter en mycket varm natt njöt vi hotellfrukosten som inte får några klagomål alls. Sen packade vi ihop våra saker och tog oss till resans förbokade huvudmål. Utställningen kring filmerna om Harry Potter. Inne på utställningen är fotografering förbjuden, men utanför finns inga sådana regler.
Eftersom vi var i Norrköping valde vi att ta spårvagn till utställningen.
Varmt utanför - men ett självporträtt innan vi började köa hann vi med i alla fall. Utställningen var full av rekvisita från filmerna och alla fick en liten manick som spelade upp guidning kring vissa av föremålen. Besök rekommenderas.
Efteråt köpte vi lite fika - Pernilla delade en cola med Britta.
Så gick färden vidare mot Gamla Linköping. I skuggan under en lind vid wärdshuset njöt vi av sommarlax med nypotatis och smörstekta sockerärtor. Tror det var det godaste vi ätit på hela sommaren.
En sväng på torget i Gamla Linköping. Inga stora inköp gjordes.
Även hemresan gick på Östgöta-sidan på de mindre vägarna. Turistvägen tog oss till fascinerande Alvastra kloster som grundades 1143.
Här ser ni klosterträdgården och kyrkan.
 Bild inifrån kyrksalen. Vet någon varför det är spetsiga valv ibland och rundade ibland? Vackert var det i alla fall.
Pernilla har gått ner i sakristian. Här var väggarna kalla, trots 30 plusgrader utomhus.
En fika är aldrig fel. Pernilla har letat fram både festis och kakor i skuggan vid Vätterns strand.
 Vättern låg lugn och vacker. Som avslutning på våra semesterdagar i Östergötland stannade vi (strax söder om Jönköping) och badade vid Lovsjöbadet. Underbart.
 
 

Om

Min profilbild

Oskar och Pernilla

Vi är två galningar som bloggar om allt och intet. Vi vill gärna få kommentarer, men inte spam.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela