Pernilla & Oskar Janner

Stora och små nyheter från Hillsro

Grattis Elvira!

Publicerad 2018-03-22 16:43:28 i Grattis,

Idag fyller världens bästa Elvira 12 år! Vi grattar och hurrar och skickar en gigantisk chokladbollstårta. Hoppas att din dag varit finfin. Paket överlämnas när vi ses. Lånar din mammas fina grattisbild och hoppas att det är ok.
 
Kramar Oskar och Pernilla
Susanne Bernlinds foto.

Rocka sockorna

Publicerad 2018-03-21 10:41:00 i Allmänt,

Den 21/3, på världsdagen för Downs syndrom, rockar Sverige sockorna. Det är enkelt! Genom att ta på dig olika strumpor hyllar du olikheter och slår ett slag för alla människors lika värde och rättigheter. 

MÄNNISKOR ÄR SOM STRUMPOR. OLIKA.

Det är just vad ”Rocka sockorna” handlar om. Tänk vad mycket roligare livet blir om vi slutar matcha och sortera och istället börjar våga kombinera. På med olika strumpor och rocka loss!

VISSTE DU ATT?

Den vanligaste formen av Downs syndrom innebär att man har 3 exemplar av kromosom nr 21. Därför väljer vi att rocka sockorna just den 21/3. Och varför rockar vi just sockor? Jo, för att kromosomer ser ut som små kryss precis som sockor som paras ihop med hälarna mot varandra. Nu vet du det.

Bildresultat för rocka sockorna

Vårdagjämning

Publicerad 2018-03-20 13:13:23 i Allmänt,

Idag kl 17.15 vinner ljuset. Vårdagjämning står på programmet. Inte för att temperaturena visar vår, men ljuset och solen har vi fått njuta de senaste dagarna. Även om vindarna vissa dagar är kalla. Hur firar du vårdagjämning?
Bildresultat för vårdagjämning

Om

Min profilbild

Oskar och Pernilla

Vi är två galningar som bloggar om allt och intet. Vi vill gärna få kommentarer, men inte spam.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela