Pernilla & Oskar Janner

Stora och små nyheter från Hillsro

Långfredag

Publicerad 2018-03-30 09:03:00 i Allmänt,

Långfredag. Vi firar den med gudstjänst med körsång kl 10 och sen stillsam korsvägsandakt kl 15.
Bildresultat för good friday
Däremellan blir det nog lax till lunch. Framåt eftermiddagen ska vi åka till Öjaby för att träffa Roland och Britta och fina familjen Svensson. Det blir nog en bra dag det här.
 

Dymmelonsdag

Publicerad 2018-03-29 14:03:30 i Allmänt,

Igår var det dymmelonsdag. Så kallas onsdagen före påsk, vilken infaller under stilla veckan, och är dagen då påskfriden inleds. Namnet kommer av traditionen att ersätta metallkläpparna i kyrkklockorna med trästavar eller som man gör i Rydaholms kyrka, klä kläpparna med säckväv för att ge en dämpad klang, en markering av att det är stilla veckan och att det snart är långfredag.
Klangen som kommer ur dymlade kyrkklockor är magisk. Det sjunger nästan ur klockorna istället för att man tänker sig att de i vanliga fall spelar sina toner.

Tranedan

Publicerad 2018-03-26 14:00:41 i Allmänt,

Igår var det tranedan. Den där dagen när man i vissa södra delar av landet får godis eller nån liten sak i sin strumpa som man hängt upp på kvällen före. Nu hoppade vi över detta moment i år men på vägen hem från kyrkan så såg vi först fyra och därefter två tranor på åkrarna utmed vägen. Såååå mycket vårtecken. Och att de skådades på sin egen dag. Hoppas att de inte svälter eller fryser ihjäl. Nu vill vi ha vår, nu har vi ju krånglat med bytet till sommartid och allting.
Relaterad bild
Lånad bild från internet...

Om

Min profilbild

Oskar och Pernilla

Vi är två galningar som bloggar om allt och intet. Vi vill gärna få kommentarer, men inte spam.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela