Pernilla & Oskar Janner

Stora och små nyheter från Hillsro

brand

Publicerad 2008-04-30 22:30:02 i Allmänt,

Det blev en konstig valborgsmässoafton. I Tutaryd flöt det mesta som vanligt dock med sång, vårtal, våreld, fika, mer körsånger, allsång, lottdragning och fyrverkeri - en hejans trevlig tillställning. Fotobevis kanske kommer.

Lite sordin på stämningen lade dock det faktum att ett hus i Ryssby brunnit upp helt och hållet. Det är typ fyra brända ytterväggar kvar, och en murstock. Jätteläskigt. Typ 5-6 brandbilar och avspärrade gator. Vi vet inte riktigt hur det gick med valborgsfirandet här men bålet ligger i alla fall kvar orört. Brandvärnet som skulle vaktat bålet hade andra lågor att prioritera. Kanske blev det körsång och vårtal vid stationsplan, kanske inte. Vi vet besked i morgon. En brandbil och några brandmän var kvar när vi körde hem från Tutaryd, eftersläckning pågick och pumparna som sköter eftersläckningen hörs över halva byn.

Oskar och Pernilla

att flagga eller inte flagga - det är frågan

Publicerad 2008-04-30 14:28:02 i Allmänt,

I dag och i morgon är de två "mest spännande" flaggdagarna på hela året. Kungen fyller år idag och förorsakar flagghissande hos royalister och borgerligt röstande, och några från andra blocket som gillar kungen ändå.
I morgon är det första maj och socialdemokraternas favoritflaggdag.
Många som flaggar idag flaggar inte i morgon och vice versa...
De som flaggar båda dagarna är de med flaggreglerna fast-etsat i minnet och oftast officiella flaggstänger av typ den på jobbet där någon med flaggansvar ser att det finns flaggdagsmarkering i almanackan och därmed hissar flaggan. Men hos privatpersoner som hissar flaggan bara den ena av dessa två dagar går det faktiskt att uttyda deras ståndpunkt (om de inte bara glömt flaggan) =)

Pernilla

Vattenlös...

Publicerad 2008-04-30 13:01:26 i Allmänt,

Vattnet stängdes av hemma. Varför då? Jo, det är en snubbe som installerar luft/vatten-värme i huset. Blir billigare och sparar miljö. Det är rätt bra av hantverkare att dyka upp Valborgsmässoafton - och dessutom m e m lova fortsätta på klämfredagen. Det uppskattas. Vi är dock inte hemma... men han har tillstånd att gå in i huset ändå.

Det är lite spännande må jag säga
tycker
Oskar

Om

Min profilbild

Oskar och Pernilla

Vi är två galningar som bloggar om allt och intet. Vi vill gärna få kommentarer, men inte spam.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela